עסקים רבים פועלים על מנת לשפר את הדירוגים שלהם בדפי תוצאות החיפוש עבור ביטויי חיפוש רלוונטיים. הסיבה כך היא, שטראפיק אורגני של גולשים המגיעים מתנועת חיפוש נחשב בדרך כלל לטראפיק איכותי, כזה ששיעורי ההמרה שלו גבוהים ביחס לערוצים אחרים, ושקהל היעד שלו הוא קהל יעד בשל יחסית לייצר התקשרות עם בית העסק.
איך נכנסות הרשתות החברתיות לעניין הזה? האם פעילות ברשתות החברתיות השונות יכולה לייצר עבור בעלי עסקים יתרון יחסי גם בזירה של קידום אתרים בגוגל? התשובה הקצרה היא: כמובן שכן. התשובה המעט יותר מפורטת במאמר הבא. אולם ראשית, בואו ננסה לעשות מעט סדר.
אילו שני סוגי פרמטרים מסייעים למנועי חיפוש לדרג אתרים?
על פי פרסומים שונים, גוגל, מנוע החיפוש הגדול בעולם, עושה שימוש ביותר ממאתיים משתנים שונים בבואו להעריך איכות של עמוד אינטרנט כלשהו, ואת ההתאמה האפשרית שלו להצגה בדפי תוצאת החיפוש עבור חיפושים רלוונטיים של גולשים. אלו בעצם הפרמטרים המשפיעים על קידום אורגני. אלא שאת מאות הפרמטרים האלו ניתן לחלק לשתי קבוצות עיקריות של פרמטרים:
פרמטרים המתייחסים לאתר עצמו
מנועי החיפוש השונים, וגוגל בפרט, עושים, כך על פי דעת רוב המומחים בתחום, בשורה של פרמטרים המתיחסים לאופן המימוש של אתר האינטרנט עצמו: איכות התוכן שקיים בתוך האתר, מבנה האתר, ההתאמה של האתר לתצוגה במכשירי מובייל, מהירות הטעינה של עמוי האתר, חווית המשתמש שמסופקת לגולשים באתר, איכות הכותרות ואיכות תגיות המטא, בניית קישורים המובילים לאתר ועוד ועוד.
פרמטרים המתייחסים למשתנים מחוץ לאתר
לצד הפרמטרי הסובייקטיבים משהו אשר מתייחסים לנתונים העולים מן האתר עצמו, מנועי החיפוש מחפשים לחזק את התובנות שלהם לגבי איכות של אתרים גם באמצעות פקטורים חיצוניים: ביקורות חיוביות או שליליות על האתר, הפעילות של האתר בערוצים משלימים שונים, כמות ואיכות הקישורים החיצוניים שהאתר מקבל, כמות האזכורים שהאתר זוכה להם ועוד ועוד.
אילו מדדים הקשורים לרשתות חברתיות יכולים לעניין את מנועי החיפוש?
כפי שציינו, הפעילות של המותג בערוצים משלימים, ובפרט ברשתות החברתיות, יכולה לסייע למנועי החיפוש להבין האם המותג הוא איכותי. הנה כמה מן הפרמטרים האלו:
כמות העוקבים של מותג מסוים
מותג שיש לו כמות גדולה של עוקבים או חברים בדף העסקי הוא מותג עם פוטנציאל סמכות גבוה יותר. נכון, אל ניתן לייצר הכללות בהקשר הזה, ומובן שמספר העוקבים אינו מספר שמהווה את חזות כל, אבל בהחלט מדובר באינדיקציה משמעותית.
כמות השיתופים של תכנים שהמותג מפרסם
ככל שתכנים שמפרסם המותג בנכסים שלו זוכים ליותר שיתופים, כך גדלה בהתאמה גם הסמכות המיוחסת למותג הזה ברשת. סמכות, כידוע, היא פרמטר מרכזי בהחלטה של מנועי החיפוש כיצד לדרג עמודי אתרים עבור שאילתות חיפוש שונות.
כמות התיוגים של משתמשים אחרים בתגובות לפרסומי המותג
תיוגים מהווים מנגנון יעיל להפצת תוכן בצורה ממוקדת, והם כבר מזמן מהווים תחליף להמלצה של משתמש אחד למשתמש אחר לצרוך תוכן מסויים ברשת. ככל שכמות התיוגים של תכנים שמפרסם המותג גדולה יותר, כך גדל הסיכוי שהמותג הזה מהווה אוטוריטה בתחומו ויזכה גם לדירוגים אורגניים טובים יותר.
כמות המצטרפים לדף העסקי בעקבות קריאה של פוסט
אחד המדדים החשובים ביותר שיכול להשפיע על ההחלטה של מנועי החיפוש כיצד לדרג עמודי אתר מסויים, הוא כמות המצטרפים החדשים לדף העסקי או לעמוד היוטיוב של המותג בעקבות צריכה של תוכן מסויים. מדוע המדד הזה כל כך חשוב? משום שבאמצעותו ניתן לקבל אינדיקציה איכותית מאוד עד כמה התוכן שמפרסם המותג הוא תוכן בעל ערך.
כמות התגובות לפוסטים שהמותג מפרסם
עוד מדד חברתי שמנועי החיפוש יכולים לעשות בו שימוש לקביעת הדירוגים של עמודי אינטרנט שונים בדפי תוצאות החיפוש הוא כמות התגובות של משתמשים שונים על פרסומים של המותג ברשתות החברתיות. ככל שתוכן זוכה לכמות תגובות רבה יותר, כך הוא נחשב לתוכן שמגביר את מעורבות המשתמשים, מעניין אותם, ומייצר שיח אמיתי בקהילה. גוגל ומנועי חיפוש אחרים היושמחים לדרג גבוה תכנים שמייצרים מעורבות רבה יותר של גולשים.
כמות האנשים שמסירים עוקב בעקבות פרסום מסוים
לרשתות החברתיות יכולה להיות, כמובן, לא רק השפעה חיובית, אלא גם שלילית. אם מנועי החיפוש מתרשמים שמותג מסויים זוכה לכמות אהדה הולכת וקטנה, שהוא מאבד עוקבים, ומייצר פחות עניין בשוק, הם יכולים להסיק מכך שאיבד חלק ן הסמכות שצבר לעצמו לאורך שנים. דבר זה יכול, כמובן, להשפיע גם על הדירוגים האורגניים של עמודי האתר על חיפושים רלוונטיים של גולשים.
הקפידו על הלימה בין קצב ייצור התוכן לשאר המדדים
נושא שחשוב יהיה לתת עליוו את הדעת: לצד הפרמטרים השונים שהוצגו כאן ואשר יכולים לסייע למנועי החיפוש להבין טוב יותר את מקומו של מותג בנישה שבה הוא פועל, אחת המתודות הטובות ביותר מבחינת מנועי החיפוש, היא לייצר קורולציה בין קצב הפרסומים באתר ובין המדדים והסיגנליים החברתיים שהמותג מצליח לייצר.
מתוך הבנה שקל יחסית לזייף כמות גדולה של עוקבים אחר המותג, קשה יותר לזייף קורולציה אמיתית של סיגנליים חברתיים על תוכן חדש שמתווסף לאתר. תזמור מערך שלם של תגובות והצטרפות לדפי אוהדים, תיוגים, שיתופים, לייקים ועוד – וכל זאת בהלימה לקצב ייצור התוכן באתר, הוא משימה מעט יותר מורכבת. זאת הסיבה שהפעילות של מותגים ברשתות החברתיות והתגובות של גולשים לפעילות הזאת – יכולות בהחלט להוות שיקול מרכזי בהחלטה של מנוע החיפוש האם ניתן לתת אמון במותג שמאחורי האתר, ולדרג אותו באופן הולם.